6 dingen Obamacare Plannen dekt niet

Terwijl de Affordable Care Act sterk Amerikanen ‘de toegang tot ziektekostenverzekeringen uitgebreid, zijn er nog veel dingen Obamacare plannen zullen niet dekken. Alle plannen aangeboden door de overheid ziektekostenverzekering markt zijn verplicht om aan personen met een reeds bestaande gezondheid voorwaarden te aanvaarden en een set van essentiële voordelen voor de gezondheid te bieden. Deze omvatten hulpdiensten, ziekenhuisopnames, zwangerschap zorg en behavioral medische behandeling, onder andere dingen.

Maar bepaalde diensten die essentieel lijkt voor u kunnen niet essentieel door de wet of uw verzekeringsmaatschappij worden overwogen. Waarom? “Deze plannen werden ontworpen door het Congres”, legt David Reid, CEO van EaseCentral, een HR-voordelen software bedrijf, en 30-plus jaar gezondheid-industrie veteraan en voordelen expert. De Affordable Care Act bepaald de essentiële voordelen voor de gezondheid lijst – wat verzekeraars moesten dekken – zodat de plannen in overeenstemming zou zijn over de vervoerders en consumenten zouden weten dat ze werden vergelijken van appels met appels, en niet misleiden door de kleine lettertjes bij het winkelen rond. Helaas, zoals zo vaak gebeurt, werd de minimale het maximum: Als de ACA heeft niet aangegeven een dienst moest worden opgenomen, de verzekeraar markt plan zou vaak niet aanbieden. Het doel is goed, maar het resultaat is niet wat iedereen verwacht, “zegt hij.

Dus, de beschikbaarheid van bepaalde diensten verschilt per staat en door de ziektekostenverzekering plan. Hier is een lijst met items die zou wel niet worden opgenomen.

Dingen Obamacare Plannen dekt niet

1. Volwassen Dental Care

Tandheelkundige dekking is een essentieel voordeel voor de gezondheid voor kinderen van 18 en jonger, maar wordt vaak niet gedekt voor volwassenen. Sommige marketplace plannen te doen zijn onder andere tandheelkundige verzekering voor volwassenen. Een andere optie volwassenen hebben is om een ​​aparte tandheelkundige verzekering plan te kopen via de markt, maar je moet het kopen op hetzelfde moment als u uw ziektekostenverzekering plan te kopen.

U kunt de kosten van de verschillende tandheelkundige ingrepen te schatten in uw omgeving met behulp van FAIR Health Dental Cost Lookup Tool. Bijvoorbeeld, als u in Manhattan woont, kunt u $ 179 voor een uitgebreide tandheelkundige examen, $ 200 voor een eenvoudige gebitsreiniging en $ 395 voor een witte (composiet) twee-oppervlak vullen op een back tand te betalen. Voor meer informatie, zie Moet je bijten op Dental Insurance?

2. Volwassen Eye Care

Net als tandheelkundige dekking, de Affordable Care Act vereist visie dekking alleen voor kinderen. Sommige marketplace plannen dekken visie op zorg voor volwassenen; anderen niet. In tegenstelling tot de tandheelkundige verzekering, kun je niet een volwassen visie plan van kopen via de overheid ziektekostenverzekering markt. In plaats daarvan zul je moeten kopen via een verzekeringsagent of makelaar of rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij.

3. Snelle Uitbetalingen Long-Term Care

Hoewel de behoefte aan langdurige zorg komt voort uit ziekte en ongevallen, waarvan de behandelingen zijn over het algemeen gedekt door de ziektekostenverzekering, langdurige zorg zelf – de hulp die u nodig zou kunnen hebben met de activiteiten van het dagelijks leven zoals zwemmen, eten en aankleden als je word ernstig ziek zijn of een handicap – is meestal niet gedekt door ACA ziektekostenverzekering plannen. (Het is niet gedekt door Medicare, ook niet, maar dat is een ander verhaal.)

Om deze dekking te krijgen, moet u een langdurige zorg verzekering of een levensverzekering met een langdurige zorg rijder aan te schaffen. Volgens Genworth’s 2016 Kosten van Care Survey, het landelijk gemiddelde kosten voor een maand van verpleeghuiszorg in een semi-privé kamer is $ 6844 (een eigen kamer kost $ 7698). Voor de in-home care van een huis gezondheid hulp, het landelijk gemiddelde maandelijkse kosten is $ 3861. (Zie Uw Complete Guide to Long-Term Care Insurance en de voors en tegens van Kleinere Long-Term Care-voorzieningen.)

4. Abortus

Vijfentwintig staten ofwel niet toestaan ​​dat de gezondheid markt verzekering plannen om abortus te dekken of ernstig dekking tot gevallen van verkrachting, incest of bedreiging van het leven van de vrouw te beperken, blijkt uit een studie januari door de Kaiser Family Foundation. Zes staten hebben geen abortus dekking, ook al staat de wet niet verzekeraars verbieden bedekken.

Alleen in Hawaii en Vermont doen al marketplace plannen te dekken zwangerschapsafbreking. Een abortus kunnen de kosten ergens tussen de $ 400 tot $ 1650, afhankelijk van de staat, de faciliteit en hoe ver de zwangerschap is.

5. onvruchtbaarheid Behandelingen

Slechts 15 staten vereisen ziektekostenverzekering plannen voor de behandeling van onvruchtbaarheid te dekken, op basis van Resolve, een landelijke non-profit gewijd aan onderzoek en middelen voor de behandeling van onvruchtbaarheid. Zelfs in die landen, kan een verzekering plan geen betrekking op de behandeling van onvruchtbaarheid als het een self-verzekerde werkgevers of als het plan een minimum aantal werknemers, zoals 25 of 50 niet dekt.

Verder, elke staat heeft verschillende definities van onvruchtbaarheid. In Californië, kan een vrouw onvruchtbare na niet zwanger te worden gedurende een jaar worden beschouwd, maar in Arkansas, de drempel twee jaar (tenzij de vrouw een van de weinige genoemde voorwaarden, zoals endometriose). Welke onvruchtbaarheid behandelingen kunnen ook worden gedekt verschillen per staat. Bijvoorbeeld, sommige staten geen dekking nodig heeft voor in-vitrofertilisatie.

Tests tot onvruchtbaarheid de diagnose meestal kost een paar honderd dollar per stuk; vruchtbaarheidsdrugs kan enkele honderden tot enkele duizenden dollars kosten. In-vitrofertilisatie (IVF) meestal kost $ 10.000 of meer.

6 Weight-Loss Programma’s en Chirurgie

In 24 staten, zijn ziektekostenverzekering plannen niet verplicht om bariatrische of gastric bypass operatie te dekken, procedures dat de hoeveelheid voedsel de maag kan houden te beperken hoeveel patiënten kunnen eten en hoeveel calorieën hun lichaam kan absorberen beperken. Gewichtsverlies chirurgie kosten ongeveer $ 15.000 tot $ 23.000, afhankelijk van de procedure. In 27 staten, is er geen verplichting om voedingswaarde counseling of therapie voor zwaarlijvige patiënten te dekken, volgens de Nationale Conferentie van State legislatuur. Echter, alle 50 staten vereisen markt is van plan om zwaarlijvigheid screening en begeleiding te dekken zonder kosten out-of-pocket aan patiënten.

Het komt neer op

“Waarom niet deze plannen beslaan meer? Het komt waarschijnlijk neer op de economie, “zegt Michael Levin, mede-oprichter en CEO van Vericred, een data provider voor de ziektekostenverzekering industrie. concurrentie op de markt effectief caps premies. Als verzekeringsmaatschappijen bood meer voordelen, zou vorderingen omhoog gaan. De premies zouden moeten gaan als gevolg. Dat zou plannen die meer voordelen minder competitief of niet concurrerend helemaal aangeboden te maken, zegt hij.

Als je de gezondheidszorg, zoals de hierboven genoemde nodig hebt, moet u de volledige kosten te betalen out-of-pocket, afhankelijk van waar u woont en welke verzekering plan je hebt. Als dat het geval is, op zoek naar manieren om uw kosten, zoals het winkelen rond en vragen om een ​​korting te verminderen.