5 Top Tips voor effectievere E-mail Marketing

Het gebruik van e-mail is een geweldige manier om relaties met bestaande klanten en prospects te bouwen. Het kan u helpen om vertrouwen op te bouwen, het tonen van je expertise en stelt u een signaal van vertrouwdheid met klanten. Echter, moet je een strategie te bouwen op de juiste manier, zodat klanten niet uw berichten als spam of dat je voortdurend te verkopen aan hen willen zien. Niemand houdt van dat soort e-mails.

Hier zijn enkele tips om uw e-mailcontacten beter en effectiever te maken. (Voor gerelateerde lezen, zie: Top 10 Lead Generation Tips voor Financial Advisors.)

Volg de regels

Eerst en vooral, voordat je zorgen te maken over wat te zeggen in uw berichten, zorg ervoor dat u volgens de richtlijnen van de Federal Trade Commission (FTC) voor e-mail. Enkele van de hoogtepunten zijn dat de e-mail te zeggen dat het komt van jou, dus gebruik je echte naam en uw adres. Plus, de ontvangers van de e-mail moeten kunnen uitschrijven als ze dat willen.

Een manier om ervoor te zorgen dat u volgen van de regels is om uw-bedrijf verstrekt e-mail marketing tool te gebruiken; Als u een onafhankelijke adviseur, overweeg dan het gebruik van een dienst zoals Constant Contact of Aweber. Deze bedrijven zullen zorgen voor een gemakkelijke manier om af te melden en dat uw adres verschijnt in elke e-mail.

Ook niet willekeurig mensen toe te voegen aan uw lijst met contactpersonen-vragen ze eerst. Blindsighting mensen alleen maakt ze boos en kan uw reputatie kwetsen. Mensen zijn beschermend van hun e-mail adres, dus zelfs als ze klanten, zeker om toestemming te vragen. (Voor gerelateerde lezen, zie: Top tips over de zege Advisory Clients door bloggen.)

Mens zijn

Het is heel gemakkelijk te vallen in zakelijke professional spreken bij het schrijven van e-mails. Hoewel dit goed is voor professionaliteit, wilt u ook om ervoor te zorgen dat u komt over als een persoon die klanten kunnen betrekking hebben op. Vergeet niet dat het uiteindelijke doel is om de persoon te krijgen als klant of om ze als zodanig te houden en mensen die zaken doen met mensen die ze kennen, zoals en vertrouwen. Als zij niet kunnen u te leren kennen, de kennis en dergelijke onderdelen zijn moeilijk vast te stellen.

U kunt dit doen door het delen van kleine dingen over jezelf in de inleiding van de e-mail. Bijvoorbeeld, als het na een vakantie, een beetje praten over wat je hebt gedaan voordat je in de inhoud van de e-mail. Als je dat persoonlijk stuk kan koppelen aan het thema van de inhoud, dat is nog beter.

nuttige inhoud

Niet alleen e-mail, omdat je nodig hebt om een ​​schema te houden. Zorg ervoor dat wat u verzendt out is eigenlijk nuttig om uw klanten en potentiële klanten. Als u niet behulpzaam, dan zullen mensen snel af te melden als het hun tijd verspilt.

Een manier om e-mail bruikbaar te maken is een actiestap hebben. Zelfs als je de inhoud is educatief, delen een tip over hoe iemand de strategie of idee dat je gedekt zou kunnen implementeren. Bijvoorbeeld, als je schrijft over hoe exchange-traded funds (ETF’s) beter dan beleggingsfondsen zou kunnen zijn, dan geef ze een proces over hoe om te beginnen met het verplaatsen van hun beleggingsfonds activa aan een ETF. eindigt het dan met hoe ze je kunnen bereiken als ze liever je het doen voor hen. (Voor gerelateerde lezen, zie: 6 Tech Platforms die u kunnen helpen Financial Advisors en Networking for Financial Professionals.)

Mobile-Ready

Steeds meer e-mails worden gelezen op mobiele apparaten, dus je moet ervoor zorgen dat uw e-mail is makkelijk te lezen op een smartphone en / of tablet. Als klanten het niet kan lezen, zullen ze het te verwijderen. Een paar dingen in gedachten te houden: Terwijl de foto’s zijn goed, te veel in één bericht zal de e-mails te moeilijk om te downloaden te maken.
Witruimte-spatie-maakt het makkelijker om te lezen.
Te veel kleur is overweldigend. Hou het in zwart-wit en misschien een accentkleur of twee.

Tot slot stuur een test e-mail naar jezelf en proberen om het te lezen op je telefoon.

Aangepaste e-mails

Buiten uw e-mail nieuwsbrief, dan kunt u gebruik maken van uw reguliere e-mail aan bestaande klantrelaties te koesteren. Het opzetten van een systeem waarmee je verjaardagen en jubilea klanten of speciale evenementen gebonden aan ze op te sporen. Stuur dan een felicitatie briefje op de dag. Vergeet niet om dit een persoonlijke noot-niets-ingeblikt zodat klanten het gevoel hart onder de riem te maken.

Het komt neer op

E-mail is een krachtige manier om verbinding te maken met klanten en potentiële klanten. Vergeet niet om de regels te volgen en vervolgens zorgen voor een grote inhoud. Gebruik het op de juiste manier en uw bedrijf kan de vruchten van te plukken. (Voor gerelateerde lezen, zie: Tech Trends Advisors Moet Ahead van het verblijf.)