5 manieren om de belastingen te verlagen wanneer u in pensioen

Belastingen en dood zijn de twee zekerheden in het leven, maar er zijn veel manieren om uw belastingdruk in pensioen te verminderen zonder het krijgen in de problemen met de Internal Revenue Service. Van het maken van opnames met belastingen in het achterhoofd te gifting gewaardeerd voorraad, hier is een blik op vijf manieren om het bedrag van de belastingen die u betaalt nadat u de beroepsbevolking ten goede hebben verlaten verminderen.

1. Trekken uit oudedagsspaarrekening Smartly

Als het gaat om het gebruik van het geld dat u hebt opgeslagen in fiscaal bevoordeelde rekeningen voor het pensioen, regels in overvloed. Bijvoorbeeld, kunt u beginnen met het nemen van distributies op de leeftijd van 59,5, zonder geconfronteerd met een strafschop, maar als je niet beginnen met terugtrekken van de vereiste minimum door de leeftijd van 70,5, zal je grote boetes worden geconfronteerd.

In aanvulling op de regels te kennen, kunt u ook uw distributies te nemen op een manier die uw aanslagbiljet zal verlagen. Misschien wilt u een verdeling te nemen, bijvoorbeeld in een jaar toen je geraakt met dure medische rekeningen of van plan bent om te doneren aan een goed doel. Deze beide gevallen zal uw belastbaar inkomen te verminderen, de presentatie van een goede situatie waar je een uitkering kunt nemen van uw pensioen spaarrekening en niet verschuldigd de overheid een hoop geld. (Lees meer in 9 Penalty-gratis IRA Opnames.)

2. Zet uw IRA in een Roth IRA

Als het gaat om sparen voor het pensioen buiten een bedrijf sponsored401 (K) plan, kunnen spaarders te gaan met een IRA of Roth IRA. Met een traditionele IRA, het geld bijgedragen gaat in tax-free, terwijl de persoon moet belasting betalen over premies als ze eenmaal beginnen met het maken van opnames. Met een Roth IRA, zijn de bijdragen belast aan de voorkant, maar alle onttrekkingen, met inbegrip van winsten, zijn tax-free. (Lees meer in Roth Vs. traditionele IRA: Welke is geschikt voor u).

Terwijl u kan hebben om belastingen bij het converteren naar een Roth IRA van een traditionele IRA te betalen, is het beter om uw geld te laten groeien en trek het tax-free op de weg wanneer je gaat om meer inkomsten moeten betalen belastingen te leven, in plaats van aan het begin. Niet te vergeten, zult u geen beperkingen op uw opnames met een Roth IRA, die kan van pas komen staan.

“Vereiste minimum distributies (REG-) op de traditionele IRAS kan mogelijk duw je in een hogere belastingschijf in pensioen. Door het omzetten van een traditionele IRA om een ​​Roth IRA, je hoeft in wezen niet te raden wat de belastingtarieven zullen zijn in de toekomst, omdat de Roth IRA is tax-free “, zegt Carlos Dias Jr., vermogensbeheerder, Excel Tax & Wealth Group in Lake Mary, Fla.

3. Wees bewust van het belastingtarief in de staat waar u verhuist

Een grote verrassing voor sommige gepensioneerden als ze krimpen hun huis en verhuizen naar een andere staat is de onroerende voorheffing verhogen zij geconfronteerd worden. (Lees meer in Vermijd de Nadelen van Downsizing in pensioen.) Immers, belastingen verschillen van staat tot staat met een aantal staten opladen in de lage duizenden en andere staten aanrekenen $ 10.000 of meer in onroerendgoedbelasting.

Als u een keuze als het gaat naar de plaats waar beslissen waar met pensioen te gaan, rekening te houden dat het pand belastingtarief een lange weg te gaan bij het verminderen van het bedrag dat u verschuldigd bent Uncle Sam. Volgens Kiplinger, enkele van de meest fiscaal vriendelijke staten voor gepensioneerden onder meer Florida, Wyoming en Nevada. Sommige van de slechtste staten vanuit fiscaal oogpunt omvatten Californië, New York en Nebraska.

4. Geef de Gift van een gewaardeerde Stock

Het maken van donaties van welke aard dan zal uw fiscale hit met pensioen te verlagen, maar als je wilt naar een nog groter fiscaal voordeel te zien, overweeg dan het doneren van een gewaardeerde voorraad. Met een niet-geldelijke donatie als een gewaardeerde aandelen, de belegger krijgt om af te schrijven van de volledige marktwaarde van de voorraad en te voorkomen dat een vermogenswinstbelasting hit. Niet te vergeten, kun je goed voelen dat u uw doel naar keuze geschonken.

“Zorg ervoor dat het geschenk wordt gemaakt in voorraad vorm”, zegt James B. Twining, CFP ®, vermogensbeheerder, financieel plan, Inc., in Bellingham, Wash. “Het goede doel kan dan de voorraden te verkopen zonder te betalen vermogenswinstbelasting. Als in plaats daarvan de donor de voorraad verkoopt en dan geeft de opbrengst in contanten, vermogenswinstbelasting zal moeten worden betaald. ”

Als je gifting de bouillon aan een kind of familielid, zullen ze moeten vermogenswinstbelasting te betalen, dus het is best om cadeau aan iemand in een lage belastingschijf. Als de persoon in de 10% tot 15% belastingschijf, ze zullen geen vermogenswinstbelasting te betalen. (Lees meer in wat schenkingsrechten?)

5. Limit Inkomsten uit Pensioen Plannen om een ​​Social Security Tax Hit Verminder

De kans is groot dat als je eenmaal met pensioen je gaat om te beginnen met het verzamelen van sociale uitkeringen. Wat veel gepensioneerden misschien niet realiseren is dat die voordelen kunnen worden belast, afhankelijk van hoeveel inkomsten uit andere bronnen die u verslag uit over uw belastingaangifte. Volgens de IRS regels, 50% tot 85% van uw jaarlijkse uitkering van sociale zekerheid is belastbaar als de helft van je inkomen sociale zekerheid plus overige inkomsten is meer dan $ 25.000 voor alleenstaanden en $ 32.000 voor die gezamenlijk indienen. Vanwege de mogelijke fiscale hit is het een goed idee om inkomsten uit andere bronnen te beperken bij het verzamelen van sociale uitkeringen.

“Een strategie die kan worden gebruikt om de belastingen te verminderen met pensioen is het opstellen van de IRA en 401 (k) geld voor de inkomstenbelasting aan het begin van het pensioen, terwijl op hetzelfde moment te kiezen voor uitgestelde sociale uitkeringen op de leeftijd van 70,” zegt Matthew J. Ure, VP, Southwest Gewest, Anthony Capital, LLC, in San Antonio, Texas. “Dit vermindert zowel belastbaar inkomen op latere pensionering van REG-door het verlagen van de hoeveelheid in de belasting-uitgestelde rekeningen en helpt gepensioneerden voorkomen dat de belastingen op de sociale zekerheid door het houden van belastbare inkomen onder niveau.”

Larry McClanahan, directeur van SecondHalf Planning & Investment in Portland, Oregon., Het daarmee eens. “Vrijwel iedereen is nu gehoord van de voordelen van het wachten tot de sociale zekerheid beweren tot de leeftijd van 70, wanneer de uitbetaling groter zal zijn. Maar weinigen zijn ook na te denken over de mogelijke fiscale voordeel te doen. Op basis van uw pensioen rekeningen tijdens de pensioengerechtigde jaren tussenliggende en het uitstellen van de sociale zekerheid is in potentie een van de slimste manieren om tegelijkertijd het inkomen na pensionering te verhogen terwijl de vermindering van de belastingen. ”

Het komt neer op

Belastingen zijn een onderdeel van het leven, maar gepensioneerden hoeft niet meer dan hun eerlijk aandeel aan Uncle Sam te betalen. Contant geld in pensioen is kostbaar, dus gepensioneerden moeten manieren vinden om hun geld laatste te maken te vinden, en een manier om dat te doen is door het verminderen van hun belastingen. Er zijn verschillende manieren om belastingen te snijden – van het aanwenden van geld van pensioen spaarrekeningen op voordelige wijze aan het beperken van het inkomen aan belasting op sociale uitkeringen te vermijden.