5 fouten Real Estate Investors moet vermijden

Vastgoedbeleggers en de eerste keer thuis kopers geconfronteerd met een zware strijd in een langzame onroerend goed markt. Als het gaat om het kopen en verkopen van onroerend goed, is het nog steeds mogelijk om geld te verdienen, maar het zal niet gemakkelijk zijn. Echter, het vermijden van een aantal klassieke fouten zal helpen om u op het juiste spoor. (Gezien springen in de vastgoedmarkt? Lees Vijf dingen Elke Real Estate Investor moet eerst weten!)

Tutorial: Exploring Real Estate Investments

Mistake 1. Gebrek aan onderzoek

Voordat de meeste mensen een auto of een televisietoestel ze te vergelijken verschillende modellen te kopen, vragen veel van vragen en proberen om te bepalen of wat ze op het punt om te kopen is inderdaad het geld waard. Het due diligence die verder gaat in de aankoop van een huis moet nog strenger zijn.

Er zijn ook onderzoek overwegingen voor elk type vastgoed investeerder – of een persoonlijke huiseigenaar, een toekomstige verhuurder, een flipper of een projectontwikkelaar. (Als u flipping huizen, check out Fix It And Flip It: The Value of verbouwen, vijf fouten die ervoor zorgen dat House Flipping A Flop en Top 5 Must-haves voor spiegelen Huizen.)

Niet alleen moet de potentiële koper vraagt ​​veel vragen over het huis, maar hij of zij moet ook informeren over de omgeving (buurt), waarin het zich bevindt. (Immers, wat goed is een mooi huis als net om de hoek is een college frat huis bekend om zijn all-night vat partijen? Tenzij natuurlijk, je bent het aantrekken van een student huurder.)

Het volgende is een lijst van vragen die would-be beleggers moeten vragen met betrekking tot de woning in vraag: Is de woning gebouwd in de nabijheid van een commerciële site, of zal op lange termijn de bouw te voorkomen in de nabije toekomst?
Heeft het pand bevinden zich in een overstroming zone of in een problematische omgeving, zoals die bekend staat om radon of termieten problemen?
Heeft het huis hebben stichting of kwesties die moeten toelaten om te worden aangepakt?
Wat is nieuw in het huis en wat moet worden vervangen?
Waarom is de huiseigenaar te verkopen?
Wat heeft hij of zij betaalt voor het huis en wanneer?
Als u verhuist naar een nieuwe stad, zijn er knelpunten in de stad?

Mistake 2. Getting Lousy Financiering

Hoewel de onroerend goed bubble in Noord-Amerika ogenschijnlijk dook in 2007, zijn er nog een groot aantal exotische hypotheek opties. Het doel van deze hypotheken is om kopers te krijgen in bepaalde woningen die ze anders misschien niet zouden hebben kunnen veroorloven met behulp van een meer conventionele, 25-jarige hypotheek overeenkomst geweest. (Meer informatie over exotische hypotheken in Kies uw maandelijkse hypotheeklasten.)

Helaas zijn veel kopers die veilig verstelbare / variabele leningen of aflossingsvrije leningen uiteindelijk de prijs betalen als de rente stijgt. Het punt is dat huizenkopers moeten ervoor zorgen dat zij de financiële flexibiliteit om het doen van betalingen (indien de tarieven omhoog gaan). Of ze moeten een back-up plan om te zetten naar een meer conventionele vaste rente hypotheek langs de lijn te hebben. (Lees meer in Hypotheken: Hoeveel kunt u zich veroorloven?)

Fout 3: Het doen van alles op je eigen

Veel kopers denken dat ze weten het allemaal, of dat ze een vastgoedtransactie op hun eigen kunnen sluiten. Terwijl ze een aantal deals in het verleden dat ging goed zou hebben afgerond, kan het proces niet zo soepel verlopen in een down markt – en er is niemand je terecht kunt als je wilt een ongunstige onroerend goed deal op te lossen.

Vastgoedbeleggers moeten alle mogelijke middelen tikken en bevriend experts die hen kan helpen om de juiste aankoop. Een lijst van de potentiële deskundigen moeten ten minste met een slimme makelaar, een bevoegde huis inspecteur, een klusjesman, een goede advocaat en een verzekering vertegenwoordiger. Deze deskundigen moeten capabel genoeg om de belegger om eventuele gebreken in het huis of buurt te waarschuwen zijn. Of, in het geval van een advocaat, kan hij of zij in staat zijn om het huis koper te waarschuwen voor eventuele gebreken in de titel of erfdienstbaarheden die terug kon komen om hen te achtervolgen langs de lijn. (Voor meer informatie, zie de voordelen van het gebruik van A Real Estate Attorney.)

Fout 4: te veel betalen

Dit probleem is enigszins gebonden in de punt van het doen van onderzoek. Zoeken naar de juiste huis kan een tijdrovende en frustrerend proces. En wanneer een potentiële koper eindelijk een huis dat daadwerkelijk voldoet aan zijn of haar behoeften / wil vindt, is de koper van nature angstig om de verkoper te aanvaarden het bod.

Het probleem met het zijn angstig is dat angstig kopers hebben de neiging om overbieden op eigenschappen. Overbieden op een huis kan een waterval effect van problemen. Kopers kunnen eindigen overextending zichzelf en het nemen van te veel schulden, het creëren van hogere betalingen dan ze zich kunnen veroorloven .; dientengevolge kan het jaren duren voor het huis koper om deze te recupereren.

Bent u veel betalen?

Om erachter te komen of uw droom investering heeft een hoog prijskaartje, te beginnen door te zoeken wat andere vergelijkbare woningen in het gebied in de afgelopen maanden zijn verkocht. Elke makelaar moet in staat zijn om deze informatie met relatief gemak te voorzien (in het bijzonder met hun toegang tot een multiple listing makelaar database). Maar als een fallback of als u geen gebruik maakt van de diensten van een makelaar, gewoon kijken naar vergelijkbare woningen in de plaatselijke krant, en zien wat ze te worden aangeboden. Logica zou dicteren dat, tenzij de woning heeft unieke eigenschappen die waarschijnlijk om de waarde ervan in de tijd te verbeteren, moet de koper proberen om het even welk bod in overeenstemming met andere huizenverkopen in de buurt te houden.

Kopers moeten beseffen dat er altijd andere mogelijkheden die er zijn, en dat zelfs indien het onderhandelingsproces wordt verzanden of niet, de kansen in hun voordeel dat er een ander huis die er zijn, dat zal voldoen aan hun behoeften. Het is gewoon een kwestie van de patiënt in het zoekproces.

Fout 5: onderschatten Uitgaven

Elke huiseigenaar kan getuigen van het feit dat er veel meer aan het bezitten van een huis dan alleen het maken van de hypotheek. In tegenstelling tot het huren, er zijn onderhoudskosten die meegaan met het maaien van het gazon, het schilderen van de schuur en het verzorgen van de tuin. Dan zijn er de kosten van de inrichting van de woning en houden alle apparaten (zoals de oven, wasmachine / droger, koelkast en de oven) lopende, niet de kosten van het installeren van een nieuw dak noemen, waardoor structurele veranderingen in het huis , of andere kleine dingen, zoals verzekeringen en onroerendgoedbelasting.

Het punt is dat de eerste keer dat de beleggers de neiging om deze kosten bij de huizenjacht vergeten. Helaas, dit is precies de reden waarom veel nieuwe huiseigenaren hebben de neiging om het huis slecht en cash slecht. (Voor meer informatie, zie vijf fouten die ervoor zorgen dat House Flipping A Flop en McMansion:. A Closer Look At The Big House Trend)

Het beste advies is om een ​​lijst van alle maandelijkse kosten die worden geassocieerd met het runnen en onderhouden van een huis (op basis van schattingen) voordat daadwerkelijk een bod op te maken. Zodra deze nummers worden opgeteld, dan heb je een beter idee van de vraag of je echt kunt veroorloven een woning te hebben.

Het bepalen van de uitgaven voorafgaand aan de aankoop van een woning is nog belangrijker voor huis flippers en investeerders. Dat komt omdat hun winsten rechtstreeks zijn gekoppeld aan de hoeveelheid tijd die het kost ze naar het huis te kopen, verbeteren en doorverkopen. In ieder geval, moeten beleggers zeker een dergelijke lijst te vormen. Zij moeten ook bijzondere aandacht besteden aan financiering op korte termijn kosten, boetes voor vervroegde aflossing en de eventuele annuleringskosten (voor de verzekering of hulpprogramma’s) die kunnen worden gedragen wanneer de woning wordt omgedraaid op korte termijn.

Conclusie:

De realiteit is dat als het investeren in onroerend goed waren makkelijk, iedereen zou het doen. Gelukkig zijn veel van de strijd dat beleggers verdragen kan worden vermeden met een due diligence en een goede planning voordat het contract wordt ondertekend.

(Voor meer informatie over de voordelen van onroerend goed te investeren, zie onze Exploring Real Estate Investment Tutorial en investeren in onroerend goed.)