5 eigenschappen die succesvolle financiële adviseurs

Diverse kenmerken scheiden goede financiële adviseurs van de slechte en de succesvolle uit de mislukte. Of u wilt een financieel adviseur te worden of gewoon nodig om een ​​te huren om te helpen met uw financiële planning, hier zijn vijf kenmerken in gedachten dat de meeste succesvolle financiële adviseurs moeten blijven.

Passie voor Financiële Planning en Wealth Management

De succesvolle financiële adviseurs zijn degenen die een absolute passie voor het vak. Dit is belangrijk omdat de normen, wetten, methoden en producten binnen de financiële en de investeringen werelden voortdurend in ontwikkeling zijn. Wanneer een financieel adviseur heeft een enorme passie voor het onderwerp, die persoon aangetrokken van nature in de richting van het leren meer en meer over de industrie elke dag. Degenen zonder die passie consequent achterop raken en moeite hebben om gelijke tred te houden met de ontwikkelingen in de industrie. Dat kan alleen het verschil tussen succes en falen als financieel adviseur zijn. Een goede vraag naar financiële adviseurs vragen met elk gesprek is, Wat is nieuw in de industrie?

Een Diepe Analytisch vermogen

Er zijn veel gebieden die betrokken zijn bij een volledig en gedegen financieel plan. Cash flow planning, pensioen planning, vermogensbeheer, verzekeringen planning, estate planning en fiscale planning zijn een paar belangrijke gebieden die een bevoegde financieel adviseur klanten kunnen helpen. Een diepe analytisch vermogen in al deze gebieden is belangrijk, maar het is misschien wel het meest belangrijk in de investerende gedeelte. Succesvolle financiële adviseurs weten dat de risico en rendement verhouding rijdt bijna elk aspect van een financieel plan. Structureren van een beleggingsportefeuille op de juiste manier en in staat om de activa herverdelen als de tijd en doelen te veranderen is cruciaal. Het is belangrijk voor een financieel adviseur om te kunnen analyseren en het plannen van een portfolio in het kader van een verscheidenheid aan statistieken, zoals standaard deviatie, beta, strategische asset allocatie, de tactische asset allocatie en drawdown.

professionele Salesmanship

Dit is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle financiële adviseurs. Financiële adviseurs moet groeien hun boek van het bedrijfsleven om te gedijen. In staat zijn om hun diensten te verkopen over het hele spectrum van financiële planning, van investment management aan estate planning, is noodzakelijk voor financiële adviseurs om succesvol te zijn. Toegegeven, de verkoop van diensten of producten mogen niet alleen gemaakt om een ​​verkoop te maken. De dienst of het product moet echt helpen de klant. Echter, salesmanship niettemin noodzakelijk. Een financieel adviseur moet in staat zijn om duidelijk te communiceren aan de cliënt het probleem of hiaat in zijn of haar financiële plan dat bestaat, correct overbrengen van de oplossing, en als laatste stap, vragen om het bedrijf van de klant of prospect. Een financieel adviseur die niet kunnen opbrengen om de moed om te vragen voor het bedrijfsleven zal ongetwijfeld krijgen geen. Met dit in het achterhoofd, is de volgende eigenschap is van cruciaal belang.

Een geloof dat de belangen moet worden aangepast

Succesvolle financiële adviseurs zijn degenen die de belangen tweede zet van hun cliënten de eerste en hun eigen belangen. De adviseur moet geloven dat de financiële belangen van beide partijen dient te worden aangepast, of anders een schadelijke relatie kan ontstaan. Het is onnodig en onethisch om een ​​klant de producten die de klant niet nodig heeft, zoals irrelevant verzekeringen of verzekeringen te verkopen met te veel dekking. Bepaalde investeringen producten passen deze categorie ook, zoals beleggingsfondsen die hoge verkoopcijfers belastingen hebben, want er zijn talloze vergelijkbare en beter beleggingsfondsen zonder dergelijke belastingen. Bovendien, het opladen van een hogere dan noodzakelijke investering beheervergoedingen is niet goed praktijk. Een succesvolle financieel adviseur mag niet worden opgeladen 2% op het vermogen onder beheer bij 0,5% is typerend voor dezelfde dienst. Succesvolle financiële adviseurs helpen mensen en eerlijk worden gecompenseerd; zij hun cliënten niet weglopen van hun zuurverdiende geld.

Nieuwsgierigheid

Het blootleggen van precies wat een klant moet in alle aspecten van financiële planning werk is vergelijkbaar met speurwerk. Kleine details moeten worden gevonden en samengevoegd, en een alomvattende oplossing voor een groot probleem moet worden aangemaakt en gecommuniceerd. Succesvolle financiële adviseurs zijn degenen die genieten van dit proces en gedijen op de uitdaging.