12 Stukken van verouderde Job Search Advies U moet stoppen Volgend

Op zoek naar advies en het bespreken van het veld is iets wat we allemaal moeten doen om een ​​goede baan te krijgen. Maar hoe om te beoordelen welke tips die u ontvangt zijn voordelig en welke niet? Sommige technieken op het zoeken naar banen zijn verouderd en ouderwets, en worden beter vermeden.
Op zoek naar een baan is een van de meest gevreesde activiteiten van de grote boze wereld als een frissere stappen in. Maar of het probeert om zich te ontdoen van de frisser tag, of het veranderen van baan of carrière halverwege het leven, op zoek naar een baan wordt een ingewikkelde dans van kennis, evaluatie, netwerken, en zoeken. Er zijn verschillende manieren om te gaan over, waarvan er één zijn de suggesties die we tegenkomen van goedbedoelende vrienden en familieleden. In wanhoop, kan een werkzoekende alle willekeurig, halfbakken advies dat zijn weg wordt gegooid volgen, en kan geen onderscheid maken tussen nuttige adviezen en de schadelijke soort, omdat het afkomstig is van iemand die ze de neiging te vertrouwen, of wil je gewoon proberen alles. Zo eindigt de werkzoekende tot het plegen van een aantal blunders die zijn kansen op de landing dat droombaan kan verminderen.

Met het oog op een goed afgeronde sollicitant zijn, kan men er goed aan doen om te onthouden te stromen met de tijd mee en veranderen al naar gelang de veranderende trends.

Tactieken en technieken van Application

Elke organisatie heeft zijn eigen modus operandi voor werving. Proberen te gaan tegen haar te laten zien hoe uniek je bent is niet verstandig. Afhankelijk van het soort baan aangevraagd, moeten tactiek van toepassing te wijzigen. Als je solliciteert naar een leer of lokale baan, het insturen van een persoonlijke toepassing zou de voorkeur in plaats van het toepassen van online. Bij het aanbrengen in de IT en software-ontwikkeling, toepassing via hun online systeem dat is waarschijnlijk speciaal voor werving ontwikkeld.

Respect personeelsmanagers ‘Time

Als de advertentie specifiek vertelt u in uw CV te sturen per e-mail, stuur dan per e-mail en niet slak post, en bewaar niet bellen om te vragen of ze online hebben ontvangen en offline kopieën te laten zien hoe toegewijd je zijn. De kans is groot dat ze een beetje tijd om te ziften door alle binnenkomende aanvragen. Mensen die al weinig tijd zal het niet waarderen iedereen ze voortdurend te onderbreken van het doen van hun werk. Als het te lang is geweest, maak een telefoontje als dit belangrijk voor je is. Else gaan.

Alleen luisteren naar je ouders

De meesten van ons uiteindelijk het luisteren naar ouderlijk advies dat is vreselijk verouderd, omdat we weten dat ze betekenen niet kwaad voor ons en we vertrouwen in hen. Echter, de meeste ouders niet weten het huidige scenario, en hebben een CV niet geschreven of verschenen voor een interview in jaren, en dus belanden ze hebben geen idee over de huidige situatie. Afhankelijk van hoe goed onderlegd ze zijn, nemen advies. Maar hebben ook andere wegen van hulp geopend.

Het verzenden van alleen harde kopieën van de CV

De tijden zijn veranderd, en je moet aanpassen. Ervan uitgaande dat alleen papieren exemplaren van cv’s worden gelezen en dat zachte kopieën worden weggegooid, of vice versa, is verouderd denken. De meeste werken deze dagen wordt uitgevoerd op beide platforms worden uitgevoerd. Dus bereid zijn om beide soorten exemplaren in de portefeuille hebben.

spammen

Laat uw CV niet klakkeloos te sturen naar elke willekeurige baan, zelfs als het betrekking heeft op uw vakgebied. Tante Mabel misschien vond haar baan als serveerster op deze manier, maar je kan niet wachten om in een waardeloze diner als je wilt om een ​​chef-kok te zijn. Ga door de organisatie profiel en beslissen of u wilt ze eens te proberen. Controleer of je hun eisen te voldoen. Solliciteer dan.

Door dit te doen bespaart tijd en moeite aan beide kanten, omdat zij niet hebben om u te interviewen voor niets, en je hoeft niet om tijd te verspillen het veranderen en het sturen van een CV naar iemand die je niet wilt. Ook als u spam, je weet dat je niet ingesteld op wat u wilt doen of te werken naar een bepaald doel. Neem wat vrije tijd, beslissen over wat je wilt en kijk voor meer specifieke manieren om jezelf daar te leiden.

Het verzenden van hetzelfde Resume Everywhere

Als je het gevoel dat omdat je solliciteert naar dezelfde baan in hetzelfde veld, maar verschillende bedrijven, zodat je hoeft niet overal te sturen in een ander cv, je bent verouderd. Niet blindelings een kopie van een algemene CV die je hebt gemaakt te sturen. Maak een paar tweaks om alleen relevante gegevens die gaan om specifiek tegemoet te komen aan de behoeften van elke organisatie op te nemen. Zelfs als het is hetzelfde functieprofiel overal. Bestudeer de vereisten van de functie je solliciteert op, en stuur een passende CV.

Misleidende informatie over CV

Misschien is dit iets dat eerder werd beoefend zonder ernstige gevolgen, maar werkgevers niet opgemaakt met onjuiste en misleidende informatie over hervat. Een CV wordt onderzocht is niet ongewoon, zo zijn de follow-up oproepen naar de vorige werkgever en zelfs antecedentenonderzoek in sommige gevallen. Knoeien met je cv details zullen waarschijnlijk blacklist u, en in gevaar brengen van uw kansen op het krijgen van een baan met dat bedrijf.

rommelige CV

De grootste fout die sollicitanten maken van deze dag is te kinderachtig en irrelevant hervat volgestopt met informatie over een middelbare school atletiek medaille of redactie van de middelbare school krant maken. Tuurlijk, te vermelden in uw interview als de interviewers vragen, maar doe het niet te vermelden in het schrijven. Het schrijven van iets dat niet relevant, soms uitgebreid tot hele alinea’s zinloos op hobby’s heeft geen zin om de recruiter en niet aan hun eisen beantwoorden.

EXTRA’S

Extra’s die sap tijd en moeite zijn zaken als dressing goed, gaat het afdrukken op speciaal papier, gifting boeketten en chocolade om contacten. Ze zijn niet gericht op, voor zover uw werkelijke profiel en vaardigheden in niet helemaal vallen. Concentreer je op de dingen die er toe doen. Geen enkele werkgever gaat om u te huren door te oordelen wat papier en ontwerp je CV heeft. Omdat fatsoenlijk toonbaar is alles wat nodig is. De rest zal vallen op zijn plaats als u een goed gebouwde portfolio.

pesterijen Contacten

Mensen die contacten uiteraard moeten ze gebruiken. Maar pesten contacten alle tijd om je die baan krijgt gaat averechts werken. Ook is fake netwerken gezien door onmiddellijk. Men kan niet zomaar dumpen hun referenties op iemand die ze net hebben ontmoet op een jobbeurs of een vriend van een vriend, zonder dat je enige poging om beleefd en attent genoeg om hen voor hen om u een gunst te verlenen hebben gemaakt.

Het inhuren van Seizoen

De meeste mensen deze dagen niet eens weten wat het inhuren van het seizoen is, met uitzondering van de ouder publiek op zoek naar nieuwe banen en nieuw zijn op het duizendjarig job scenario. De meeste organisaties huren van het hele jaar door als gevolg van voortdurend migrerende werknemers, en hebben geen beperkte tijd periodes van huur, behalve als ze geen vacatures. Dus ga je gang en kijk, stuur een cv in het midden van de vakantie of in de winter voordat iemand anders dat doet.

Online aanwezigheid

Voor sommige taken die een sociaal profiel, zoals schrijvers, fashion bloggers of social media managers nodig hebben, zullen recruiters op zoek naar een sterke online aanwezigheid. Vandaag zijn er manieren om aan anderen dan cv kandidaten kennen en online aanwezigheid spreekt boekdelen over iemands ware persoonlijkheid in plaats van de ene opzettelijk geprojecteerd naar een potentiële werkgever. Het maken van een sterke en respectabele online aanwezigheid is nooit een slechte zaak.

Gaande oude school werkt alleen als de organisatie waar je solliciteert is old school. Daarom is aan te passen aan het werk, en je zult goed om te gaan!