10 Sociale Zekerheid Vragen Iedereen vraagt

Sociale Zekerheid is Amerika’s pensionering systeem, maar het niet veel liefde te krijgen. Gepensioneerden, politici en politieke en financiële websites wijzen op al zijn gebreken, maar met de Amerikanen korte vallen op hun pensioen sparen, sociale zekerheid is de financiële levenslijn die veel gepensioneerden gebruiken om te blijven drijven. Toch heeft de gemiddelde Amerikaan niet genoeg weten. Ongeacht hoe oud je bent, moet u een aantal van de feiten te kennen. Hier vindt u antwoorden voor 10 van de meest voorkomende vragen die mensen stellen over de sociale zekerheid.

1. Hoe kan ik solliciteren?

Je kunt het online doen. U zult uw originele geboorteakte een kopie van uw W-2 formulieren voor vorig jaar en eventueel andere documentatie nodig. Meer informatie hier. U kunt ook van toepassing via de telefoon of in persoon op een kantoor van de sociale zekerheid.

2. Hoeveel zal ik krijg wanneer ik met pensioen?

Dat hangt ervan af. Uw voordelen zijn gebaseerd op je leven inkomsten. Sociale Zekerheid heeft een ingewikkelde formule voor het uitzoeken dat uit. U kunt het hier bekijken. U kunt ook gebruik maken van een van haar calculators om u te helpen het te achterhalen. Als u een online account aan te maken, kan de rekenmachine u een vrij nauwkeurige schatting van uw uitkering te geven. Natuurlijk, het is slechts een schatting. Andere factoren kunnen invloed hebben op uw maandelijkse uitkeringen die niet zijn opgenomen in de rekenmachine.

3. Hebben alle Amerikanen automatisch Get Social Security?

Nee. Als een burger is niet genoeg. Je moet credits te verdienen. U kunt verdienen tot vier credits per jaar. Voor elke $ 1.260 die je maakt, verdien je een krediet. Om de maximale vier credits te krijgen, moet je $ 5.040 voor het jaar. Als je geboren in 1929 of later je nodig hebt 40 credits – of 10 jaar full-time werk – volledige sociale uitkeringen ontvangen bij pensionering. “Als je eenmaal deze minimale credits, is uw uitkering op basis van uw hoogste 35 jaar gemiddeld inkomen,” zegt Michael Windle, financieel adviseur bij C. Curtis Financial Group in Plymouth, Mich. “Als je alleen werkte 20, zou je 15 jaar van nul inkomen. ” Voor meer informatie over credits, klik hier.

Er zijn speciale bepalingen dat de formule kan veranderen als u bepaalde openbare dienst banen gehad. “Voor de burgers die door de overheid gesponsorde pensioenen, zoals leraren, brandweerlieden, politieagenten of andere openbare werknemers, is er een grote kans dat uw sofi-uitkeringen worden verminderd of zelfs afgeschaft,” zegt Mark Hebner, oprichter en voorzitter van Index Fund Advisors , Inc., in Irvine, Californië.

4. Hoe kan ik mijn huidige Credits?

Meld je nu aan voor mijn sociale zekerheid rekening. Zodra je dat doet kun je zien waar je bent in je pensioen sparen en uw geschatte maandelijkse voordelen als je eenmaal met pensioen gaat.

5. Wanneer kan ik beginnen een uitkering?

U kunt beginnen met een uitkering zodra leeftijd 62, maar u alleen krijgt 75% van uw voordelen voor de rest van je leven. Als je wacht tot de volledige pensioengerechtigde leeftijd, dan krijg je de volle 100% van wat komt naar je toe. Voor iedereen die geboren zijn na 1960, volledige pensioengerechtigde leeftijd is 67. Bent u geboren vóór dat het hangt af van uw leeftijd. Ga naar deze pagina om erachter te komen uw volledige pensioengerechtigde leeftijd.

6 Wat als ik nog steeds wil werken Zodra ik de pensioengerechtigde leeftijd bereiken?

U kunt werken en ontvangen sociale uitkeringen. Als u ouder bent dan uw volledige pensioengerechtigde leeftijd, kunt u zo veel werk als je zou willen en volledige uitkering. Als je hieronder de volledige pensioengerechtigde leeftijd, maar in aanmerking komt voor een bepaalde hoeveelheid van de uitkeringen, zal de sociale zekerheid van uw uitkeringen op basis van een berekening vindt u hier terug te dringen. (Voor meer informatie, zie Werk & Collect sociale zekerheid pensioen?)

7. Heb ik recht op een uitkering door Mijn ex-echtgenoot?

Kan zijn. Als je zijn hertrouwd, bent u geen recht op een van de voordelen van uw ex-echtgenoot. Als u nog niet bent, kunt u recht hebben op een deel van zijn of haar uitkering als u getrouwd waren voor ten minste 10 jaar en zijn gescheiden gedurende ten minste twee jaar. Uw voordeel is zo veel als de helft van de volledige pensioengerechtigde bedrag dat uw ex-echtgenoot als u start met voordelen in volledige pensioengerechtigde leeftijd. Meer informatie over dit onderwerp hier.

8. Kan ik twee soorten uitkeringen?

Laten we zeggen dat je gewerkt en kan volledige voordelen ontvangen op uw werk record, maar je bent ook gescheiden en in aanmerking komen voor een uitkering via uw ex-echtgenoot. In dit geval zou je alleen maar voordelen op basis van je eigen credits. Als u in aanmerking voor volledige echtelijke voordelen bent u niet double dip. Echter, als je niet werkt of niet in aanmerking voor optimale prestaties, maar in aanmerking komen voor een hoger bedrag op basis van uw echtgenoot of voordelen ex-echtgenoot, zal de sociale zekerheid je twee voordelen combineren om het hogere bedrag gelijk. Meer informatie hier.

9. Hoe krijg ik een Social Security Card voor mijn pasgeboren?

Als uw baby werd geboren in een ziekenhuis, het personeel zal u helpen met het aanvragen van de kaart. Anders kunt u zich aanmelden bij een kantoor van de sociale zekerheid. U moet het formulier SS-5 te voltooien en omvatten zowel ouders ‘sofi-nummers, geboorteakte van het kind en andere identificatie, zoals ziekenhuisgegevens en bewijs van burgerschap. requirements document kan veranderen op basis van uw persoonlijke situatie. Moet 2-4 weken naar de kaart.

11. Moet ik belasting betalen voor de sociale zekerheid inkomen?

Dat hangt ervan af. Als je een federale belastingaangifte als alleenstaande volwassene bestand en uw gezamenlijke inkomen hoger is dan $ 25.000, moet je belasting betalen. Als je getrouwd bent en uw inkomen hoger is dan $ 32.000, je bent op de haak, ook. Maar je zult nooit meer belasting betalen over meer dan 85% van uw sofi-inkomen, ongeacht hoeveel je maakt. Meer informatie hier.

Het komt neer op

De website van de sociale zekerheid is makkelijk te navigeren en geschreven in gewoon Engels, dat de meeste mensen kunnen begrijpen. (Voor meer informatie, zie Inzicht in de sociale zekerheid website.) Als je het antwoord dat je zoekt niet kunt vinden, bel dan een sofi-vertegenwoordiger op 1-800-772-1213.