10 gewoontes van succesvolle mensen

Afgezien van de willekeurige element van geluk, veel van wat sommige mensen succesvol maakt omvat het kweken van bepaalde gewoonten. Leren wat deze gewoonten zijn en hoe ze te gebruiken in je eigen leven kan een waardevolle oefening.

Daartoe hier zijn 10 van de meest geciteerde gewoonten van succesvolle mensen.

1. Organisatie

Een van de meest genoemde gewoonten van degenen die succesvol in het leven is organisatie. Organisatie omvat planning, evenals het stellen van prioriteiten en doelstellingen.

Joel Brown, oprichter van Addicted2Success.com, vraagt ​​om een ​​prioriteit “To-Do List” elke avond voor het slapen gaan voor te bereiden op de volgende dag.

Volgens Twitter mede-oprichter Jack Dorsey, zondag is een belangrijke dag voor de organisatie en een tijd om te “maak je klaar voor de rest van de week.”

2. Ontspanning

Het is interessant om op te merken dat het ontspannen – door te mediteren of gewoon het vermijden van afleiding – is een van de meest vaak genoemd gewoonten van succesvolle mensen.

Natuurlijk, ontspanning komt gemakkelijker voor degenen die worden georganiseerd, dus misschien voor sommigen is het meer een natuurlijk bijproduct is dan een bewuste keuze.

Het kan ook zijn dat de handeling van “het nemen van een adem” is de succesvolle persoon manier voor te bereiden op nog de moeite om te komen. In feite, een van de eerste stappen in de richting van het bereiken van een meditatieve of ontspannen staat is om zich te concentreren op je eigen ademhaling gedurende drie tot vijf minuten.

3. Actie ondernemen

Derde op de lijst van de gewoonten van succesvolle mensen is het onvermijdelijke “actie” gewoonte. Het is belangrijk om te organiseren, te plannen en om prioriteiten te stellen, maar zonder actie, een plan is niets meer dan potentieel.

Succesvolle mensen handelen – snel en vaak. Bovendien, hoewel het klinkt misschien contra-intuïtief, volgens James Clear, zij handelen (start, toch) voordat ze er klaar voor bent.

Volgens James Clear, terwijl anderen komen met redenen om niet op te treden, succesvolle mensen nemen dat alle belangrijke eerste stap – zelfs als het lijkt vreemd.

4. Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging met betrekking tot voeding, lichaamsbeweging en hygiëne komt de volgende op de lijst van de gewoonten van degenen die succesvol zijn.

Voor sommigen, persoonlijke verzorging gaat om een ​​complex regime en een zeer gedisciplineerde levensstijl. Voor anderen, niet zo veel. Elon Musk, de CEO van Tesla Motors, (zie Is Elon Musk’s Hyperloop economisch haalbaar?) zet het kort op de vraag wat dagelijkse gewoonte de grootste positieve impact op zijn leven heeft gehad. In een tweet, Musk zei gewoon, “Douchen.”

5. Positieve instelling

Volgens veel succesvolle mensen, met een positieve houding is niet alleen een gevolg van het succes – het is een van de oorzaken van het succes.

Joel Brown verwijst naar dankbaarheid en positieve self-talk als prioriteiten in het leven van de ultra succesvol. Bovendien Brown zegt, het is niet genoeg om dankbaarheid en een positieve houding te uiten. Je moet er ook aan herinneren jezelf af waarom je dankbaar om een ​​dieper effect te bereiken zijn.

6 Netwerken

Succesvolle mensen kennen de waarde van het uitwisselen van ideeën met anderen door middel van netwerken. Zij kennen ook de waarde van samenwerking en teamwork – die waarschijnlijk bij het netwerk.

Volgens de auteur Thomas Corley, succesvolle mensen kennen het belang van zich te omringen met andere succesvolle mensen. Corley zegt 79% van de rijke (succesvolle) mensen besteden ten minste vijf uur per maand netwerken. Daarentegen, slechts 16% van de arme (mislukte) mensen het netwerk op een consistente basis. Voor meer informatie, zie 10 tips for Strategic Networking.

7. Soberheid

Zuinig is niet hetzelfde als gierig. Zuinigheid is een gewoonte van het zijn zuinig, met geld en middelen. Het is ook een gewoonte van zuinig. Leren zuinig te zijn komt door het vermijden van afval, dat automatisch leidt tot efficiency.

Corley merkt op dat rijke, succesvolle mensen te hoge uitgaven te voorkomen. In plaats daarvan vergelijking-shop en te onderhandelen. Het resultaat, volgens Corley, is financieel succes door de eenvoudige handeling van het opslaan van meer geld dan ze uitgeven.

8. Rising Early

Hoe meer tijd kan besteden aan succesvol, hoe groter de kans succes leiden. Succesvolle mensen zijn gewend om vroeg op te staan, en die gewoonte verschijnt herhaaldelijk onder degenen die het goed doen in het leven.

Terwijl de “Early Riser’s Club” heeft een enorme lidmaatschap onder de succesvolle mensen, een paar opmerkelijke leden zijn onder andere Sir Richard Branson (seeHow heeft Richard Branson zijn fortuin te maken?) van Virgin Group, Disney CEO Robert Iger en Yahoo’s Marissa Mayer.

9. Delen met anderen

Of het nu via het doneren aan goede doelen of het delen van ideeën, succesvolle mensen hebben er een gewoonte van het geven. Zij kennen de waarde van het delen en de meesten geloven dat hun succes moeten leiden tot iets meer dan de accumulatie van rijkdom voor zichzelf.

Enkele van de meest bekende succesvolle filantropen zijn onder andere Bill en Melinda Gates, Oprah Winfrey en Mark Zuckerberg.

Zoals KeepInspiring.Me wijst er echter, gebrek aan rijkdom hoeft niet een factor zijn als het gaat om het delen. Vrijwilligerswerk in uw gemeente of bij een lokale school kost niets, maar kon helpen waar het nodig is de meeste te bieden (zie Pensioen Tips: Kies de beste Charity lijfrente).

11. Lezing

Het is belangrijk op te merken dat succesvolle mensen lezen. Terwijl ze ook lezen voor het plezier, de meeste gebruik maken van hun lezen gewoonte als een middel om kennis of inzicht.

Voor iedereen die inspiratie nodig heeft over de waarde en het belang van lezen, kijk dan niet verder dan het voorbeeld van miljardair auteur, JK Rowling, die zegt dat ze “iets” als een kind te lezen, en wie adviseert, “Lees zoveel als je kan. Niets zal u zo veel helpen als het lezen. ”

Voor meer informatie, zie Een prospectus.

Het komt neer op

De meeste mensen hebben gewoonten – sommige zijn positief, sommige niet. Succesvolle mensen de neiging om meer van de soorten gewoonten die bijdragen aan hun succes.

Het goede nieuws voor degenen die wensen om succesvol te zijn, is dat het cultiveren positieve gewoontes kost geen moeite meer dan het ontwikkelen van slechte.

Sommige van de beste gewoontes van succesvolle mensen te betrekken alleen bewuste inspanning – dat wil zeggen, vroeg opstaan ​​elke dag. Anderen, zoals steeds georganiseerd, kan een beetje meer vaardigheid en de praktijk te nemen, maar uiteindelijk resulteren in de meest gewenste uitkomst van alle – succes.